Fleet services

Strategie

Dankzij onze kennis en ervaring in de EV-branche staan we voor een unieke aanpak die enerzijds past binnen uw bedrijfscultuur en anderzijds bij de strategische doelstellingen van uw organisatie. Voor een bedrijf zijn er verschillende redenen om te starten met de transitie naar elektrische mobiliteit. Samen bepalen we hoe duurzaamheid en de verschillende interne belangen doorwegen bij deze transitie. Ons stappenplan wordt hierop afgestemd en samen met onze partners zorgen we voor een succesvolle overstap naar duurzame mobiliteit.

Motiv-e strategie
Motiv-e

Laadinfrastructuur

Elektrische auto’s worden veelal thuis en op het werk geladen. Dit is een groot verschil met voertuigen met een verbrandingsmotor. Het vraagt om een aanpassing van het autobeleid. Hierbij kunt u denken aan zaken als:

 • laadopties bij de werknemer thuis,
 • verrekenen van geladen stroom bij thuisgebruik,
 • abonnementsvormen en laadpassen.

Daarnaast moet er gedacht worden aan laadoplossingen bij uw bedrijf. Samen met onze partners adviseren en ondersteunen wij hierbij, zodat de omschakeling naar duurzame mobiliteit simpel en gemakkelijk verloopt.

Training

Wij ondersteunen u tijdens de overstap naar duurzame mobiliteit in alle facetten van elektrisch rijden. Denk hierbij aan advies over de verschillende laadoplossingen, laadkabels, laadpassen en de keuze voor het juiste merk of type EV. Daarnaast leggen we graag uit welke trends we zien op de energiemarkt en hoe de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen tot een kostenreductie kan leiden.

Motiv-e training

Leasevormen

Welke mogelijkheden zijn er?

 • Operational lease

  Operational lease is de meest voorkomende vorm van auto leasen. Bij operational lease (zakelijke lease) blijft de auto het bezit van de leasemaatschappij. De kosten van reparatie, onderhoud en banden zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Jij als klant lost het investeringsbedrag tijdens de leaseperiode in gelijke termijnen af. Aan het einde van het contract lever je de leaseauto weer in.

  Bekijk het aanbod
 • Private lease

  Private lease is een vorm van huren. De auto staat op jouw naam, maar is eigendom van de leasemaatschappij. Je betaalt voor een afgesproken periode hetzelfde bedrag per maand. Na de overeengekomen looptijd lever je de leaseauto weer in. Verder heb je er geen omkijken naar. Je betaalt alleen de brandstof, parkeerkosten, eventuele verkeersboetes en de wasstraat.

  Bekijk het aanbod
 • Financial lease

  Financial lease is een vorm van kredietverlening. Je koopt de auto op afbetaling, waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt. Aan het einde van de leaseovereenkomst ben je volledig eigenaar van de auto. Jij beslist naar welke garage jij de auto brengt, hoeveel kilometers je ermee rijdt en of je de auto ook privé gebruikt. De leasemaatschappij schiet de kosten van het autogebruik voor. Jij betaalt maandelijks terug met rente op die lening.

  Bekijk het aanbod
 • Koop

  Als je een auto koopt, is het jouw eigendom en kun je er dus mee doen wat je wilt en hem houden zolang als je wilt. Er is geen maximum aan het aantal kilometers en je kunt de auto aanpassen aan je eigen smaak en voorkeur, bijvoorbeeld met andere velgen.

  De belasting- en verzekeringspremies betaal je zelf, net als de kosten van het onderhoud, de eventuele schade en nieuwe banden. Je kunt uiteraard ook zelf beslissen waar je je auto laat onderhouden of herstellen.

  Bekijk het aanbod

Meer informatie over onze diensten?

Neem contact met ons op via dit formulier