Passie voor elektrisch rijden

Elektrisch rijden biedt veel voordelen, maar de grootste reden waarom wij van elektrisch rijden houden, is vanwege de auto’s zelf. Elektrische auto’s zijn stiller, stijlvol en milieuvriendelijk.

Een accu waar je u tegen zegt

De actieradius was jarenlang de achilleshiel van de elektrische auto. Die dagen zijn voorgoed voorbij. Een nieuw model kan op een volle accu ruim 450 kilometer rijden. Dat is van Amsterdam naar Brussel en weer terug. Met zo’n actieradius komt zelfs de meest doorgewinterde kilometervreter aan zijn trekken.

Motiv-e Een accu waar je u tegen zegt
Motiv-e Koploper van Europa

Koploper van Europa

Het opladen van een elektrische auto is net zo eenvoudig als het opladen van een mobiele telefoon. Wanneer u zowel thuis als op werk toegang heeft tot een laadpaal, zal u vrijwel altijd met een volle accu de weg opgaan. Maar ook elders is een volle accu altijd binnen handbereik. Met ruim 48.000 openbare laadpalen heeft ons land de grootste laaddichtheid van Europa. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Supersnel laden

Wanneer u een lange rit voor de boeg heeft, maar uw accu bijna leeg is, kunt u gebruikmaken van een snellader. Alleen al in Nederland kunt u hiervoor bij ruim 300 snellaadstations terecht. In veel gevallen is de accu na een half uur aan de stekker weer voor tachtig procent opgeladen. De perfecte gelegenheid voor een korte pauze, zodat niet alleen uw auto maar ook uzelf weer opgeladen de reis kan voortzetten.

Motiv-e elektrisch rijden
motiv-e E-volutie

E-volutie

Meer en meer steden voeren een milieuzone in, in Amsterdam zijn vanaf 2030 enkel nog elektrische auto’s toegestaan en ook elders in Europa worden maatregelen genomen om vervuiling door auto’s aan te pakken.

Na ruim 120 jaar trouwe dienst maakt de verbrandingsmotor langzaam maar zeker plaats voor zijn elektrische opvolger. Elektrische auto’s worden de norm en bedrijven die kiezen voor stiller, schoner en milieubewust rijden volgen elkaar in rap tempo op. Wanneer zet u de stap?

Waarom elektrisch rijden de toekomst heeft?

Fiscaal aantrekkelijk

Wie dit jaar een elektrische auto aanschaft, betaalt niet 22% maar slechts 8% bijtelling.

Milieuvriendelijk

Elektrische auto’s zijn schoner en beter voor het milieu dan auto’s op diesel of benzine.

Voordelig in gebruik

Dankzij de lagere brandstof-en onderhoudskosten verdient een elektrische auto zich vroeg of laat terug.

Veel rijgemak

Elektrische auto’s zijn stiller, slimmer en rijden zeer comfortabel.

Veilig

Dankzij het geavanceerde ADAS-systeem zijn elektrische auto’s veiliger dan traditionele auto’s.

Eenvoudig in onderhoud

Een accu heeft minder bewegende onderdelen dan een brandstofmotor, waardoor er minder slijtage plaatsvindt.